Thursday, 3 March 2016

TRUSTin alkuvuoden transaktiokuulumisia!!!

TRUSTin vuosi 2016 on lähtenyt liukkaasti kuin suksi ja ajattelin lyhyesti kirjoittaa kuulumisia toimistostamme. Kävimme ensinnäkin vierailulla International Bar Associationin konfrenssissa Pariisissa, jossa aiheena oli yrityskaupat ja ajankohtaiset trendit. Tätä edelsi itse asiassa Lontoo, jossa kävimme tapaamassa tuttuja ja pokkaamassa  vuoden 2016 International Law Officen (ILO) Client Choice Awards -palkinnon kategoriassa Yrityskaupat (Suomi). Diilirintamalla näyttää myös vilkkaalta ja keväällä on varmasti tulossa lisää uusia referenssicaseja aina rahoitusjärjestelyistä isompiin yrityskauppoihin ja IT-projekteihin. Ajattelimme koota näkemyksiämme, ajatuksiamme ja kokemuksiamme näistä "yksiin kansiin" ja julkaista perinteisen M&A and Corporate Finance Updaten tässä lähiviikkojen aikana. Fokusoimme myös muutamiin havaintoihin tech M&A -projekteista, jotka tuntuvat olevan nousussa ja sehän sopii meille, kun olemme olleet tässä sektorissa etulinjassa mukana.

ILOn palkinto oli miellyttävä yllätys ja tämä näyttääkin olevan osoitus siitä, että kustannustehokkaalle ja transaktioihin erikoistuneelle asianajotoimistolle on  tilausta kotimaan asianajomarkkinoilla perinteisten isojen toimijoiden rinnalla. Selittävinä tekijöinä on varmasti hinnoittelumme (yrityskaupoissa erityisesti alle 20MEUR diilit ovat ydinalueellamme), sitoumuksemme johtaa projekteja tiivisti osakastasolla ja hoitaa projektit pienellä dynaamisella tiimillä aina due diligencestä neuvotteluprosessin loppuun ja post–integraatioasioihin. ILO:n valintaperusteet palkinnolle olivat seuraavat:

”ILO Client Choice awards recognize both individual partners and firms that are superior across the full spectrum of client service. This year’s winners were chosen from more than 2,500 individual client assessments.  Clients are asked to rate individual lawyers and law firms on the following client service criteria: quality of legal advice, value for money, commercial awareness, effective communication, billing transparency, tailored fee structures, response time, sharing of expertise and use of technology.”

Pääasia kuitenkin on, että uskon meillä kaikilla olevan yhdistävänä piirteenä se, että kaikilla on hinku päästä töihin ja oppia lisää, joka näkyy aina kaikessa päivittäisessä tekemisissämme. Mukavasti olemme päässeet tarjouskilpailuihin mukaan, mutta vielä mahtuu lisääkin!

Tivian kanssa olimme järjestämässä "Onnistunut IT-ulkoistus"-seminaarin, jossa Hannes Snellmanin, Liaisonin ja 2NS:n kanssa käsittelimme ulkoistuksia eri näkökulmista. Omassa puheenvuorossamme kävimme läpi mm. kilpailutusprosessien käytäntöjä juristin  näkökulmasta, mitä  vaikutuksia  erilaisilla  kilpailutuksilla   ja  nykyisillä  trendeillä  (mm.   pilvipalvelut,  bimodaliteetti, cloud brokerage)  on  palvelu-­ulkoistuksen  sopimusehtoihin  ja   sopimusrakenteisiin, kuinka  huomioida  muuttuvat  regulatory compliance -­asiat ja   tietosuojakysymykset, ja lopuksi, miten  sopimuksessa  ylipäänsä varmistetaan  ulkoistusprosessin  tavoitteiden   saavuttaminen. Kiinnostuneille koulutuksen aineisto on saatavilla täältä. Meiltä on myös pyydetty keskeisimpiä kohtia konsernitasoisten CRM, ERP tai vastaavien liiketoimintakriittisten IT-projektien hankinnoista ja mitkä ovat sellaisia tekijöitä, joilla on suurimmat kaupalliset merkitykset ja joita harvemmin osataan ottaa huomioon. Totta kai vastaamme huutoon ja laadimme ns. top #3 listan muutamasta mielestämme keskeisimmästä tekijästä, joihin olemme itse törmänneet ja näistä lisää siis tulossa tälläkin blogilla jatkossa.

Näin lopuksi haluan kuitenkin vielä TRUSTin tiimin puolesta kiittää vielä ILOn äänestykseen osallistuneita ja toki myös kaikkia muitakin asiakkaitamme, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Tästä tunnustuksesta kiitollisina lupaamme pyrkiä työskentelemään entistä ahkerammin!

Yt.

Limppu

No comments:

Post a Comment